דפים

יום שישי, 6 בדצמבר 2013

הגמל והשיבוטה

יש לי ז'קט עור מזארה ומגפונים שחורים

יש לי אקססורי עם ניטים ותיק של BAGGU עם פסים

מזל שיש לי גם פוני עם תלתלים
 

אחרת - איך היו מבדילים ביני לבין כל האחרים?
ומשפט אחרון עם חריזה גרועה - בא לי לעשות גוונים.

(ורגע של רצינות: אין יום שאני לא חולפת באוניברסיטה ורואה לפחות 3 בחורות עם התיק הזה, 5 בחורות עם ז'קט עור וכל בחורה שניה עם מגפונים שחורים. האם נפלתי קורבן לניסוי המערב שליטה בתודעה קולקטיבית?)
----------------------------------------------
אמנם אין חורף, אבל זה כבר לא בדיוק יולי שם בחוץ ואני זקוקה מפעם לפעם למשהו חמים וכיפי. ועל כן, רגע של מרת'ה סטיוארט בבלוג, עם ההיילייטס שמשמחים אותי הסמסטר:

1. הדרינק - קפה שחור חם ומתוק עם הל וקינמון. כן כן, מאוד רס"רי מצדי, אבל זה באמת טעים (וכמובן - מעורר כמו הצרחות של התינוקת של השכנים, שמגדלת בימים אלו שיניים). אני שותה את זה של א-נחל'ה, הוא היחידי שמוצלח בעיניי, וממתיקה עם סוכרה-לייט אחד. למטורפים פחות ממני, נראה לי שכדאי ומומלץ להמתיק עם סוכר חום ואפילו עם סילאן.

2. האקססורי - איחוד צעיפים. יש לי טונות צעיפים. לפחות עשרה. בשנה שעברה הלכתי פחות-או-יותר עם שלושה מהם, כי חלקם לא היו מספיק צ'אנקיים וגדולים בעיניי (אני שונאת צעיפים שאפשר ללפף אותם רק פעם אחת סביב הצוואר. זה לא צעיף בעיניי, זה טישיו). השנה החלטתי לשלב בכל פעם שני צעיפים קטנים וזה עובד מעולה בעיניי. גם מאסיבי במידה הנכונה וגם יוצר ערבוביית מרקמים וצבעים חמודה להפליא.

3. האוכל - יש כמה מתכונים מוצלחים שמלווים אותי נאמנה הסמסטר והופכים את הפסקות הצהריים שלי לנחמדות יותר. קודם כל - בולונז. אבל זה אדיוטי לתת מתכון לבולונז, זה כמו מתכון לחביתה. לכל אחד יש את השיטה שלו (אבל באמת ששלי מנצח!).

הדברים היותר מעניינים שיצא לי לאכול הם:

(1) סלט שהמצאתי, שכולל עגבניות, גרגרי חומוס מבושל, אבוקדו, גבינה בולגרית/פטה (והכי טעים - חמד לייט 5%), גרעיני חמניה והרבה מיץ לימון.

(2) הסלט של מיראל מ"פלאפל פאשן", שכולל צנוניות, עגבניות מיובשות, מלפפון, נענע, בזיליקום, ואם רוצים גם יוגורט. אני חותכת קודם כל את הצנוניות דק-דק ונותנת להן לעמוד כמה דקות עם הרבה מלח, שמן זית ומיץ לימון, כדי לנטרל קצת את החריפות שלהן ולהעניק להן תחושה קצת כבושה. (מומלץ להציץ בקישור לפוסט של מיראל, יש שם תמונת-סלט שעושה חשק).

(3) מג'דרה של אלופים, עם אורז מלא עגול (הארוך לא טעים בעיניי כל כך), עדשים אדומות, עדשים שחורות, גזר, שום ובצל מטוגן. אני מכינה את האורז בנפרד, כמו פסטה, ורק אחר כך את תבשיל העדשים+ירקות - כי זמן הבישול של האורז מאוד ממושך והעדשים מוכנות מהר מאוד.

14 תגובות:

  1. אני מבינה מה שאת אומרת עם השיבוט, למרות שבעיניי ג׳׳קט עור הוא בגדר ג׳ינס-חובה במלתחה לכולם יש וריאציה זאת או אחרת שלו וקיים כבר עשרות שנים...

    השבמחק
  2. פוני עם תלתלים זה נהדר, אבל לא מאוד נפוץ דווקא

    השבמחק
  3. אנונימית, אני מרגישה כאילו ז'קטי העור הפכו שכיחים במיוחד בחורף-סתיו האחרון. לדעתי, היו אפילו שנים שבהן הם היו די מוקצים (סביב 2003, תקופת פריחת הפדלאפונים המחודשת).

    לילך, כמובן שזה לא נפוץ. זה בדיוק העניין - מה ש(קצת) מבדיל אותי מהאחרים.

    השבמחק
  4. היוש, הפוסט הזה חמוד מאוד. מזכיר קצת פוסטים מסויימים שלי של ערבוב אוכל וצרות אחרות.
    עכשיו כשאני אהיה באוניברסיטה, אני אחפש אותך ואני גם אזהה אותך. יותר מדי סימנים מזהים סיפקת כאן. ראי הוזהרת.
    אני מקווה שאת נמצאת בימי שם בימי שני.

    ולגבי התוכן, גם לי יש את כל אלה, אבל את התיק בגרסה הישנה ואת יודעת שלי היה אותו קודם. חייבת לציין שאני אפילו לא מוטרדת מזה. העולם הולך למינימליזם וכך גם מה שבא לנו ללבוש.
    כל עוד יש לך פוני ותלתלים את מוגנת בהיותך מיוחדת וזה נחמד. אני סתם בלונדינית....

    השבמחק
    תשובות
    1. אני נמצאת שם כמעט בכל יום. אם באמת תזהי אותי ותפני אליי, אני מסירה בפניך את הכובע. שאפו.

      אגב, בלונדינית זה כמעט הכי מיוחד.

      מחק
    2. ראיתי אותך אתמול ליד גילמן, צעדתי מולך ולא זיהית. כנראה שלא נתתי *כלכך* הרבה רמזים

      מחק
  5. אם זה מעודד אותך, על קו חיפה- הרצליה בו לרוב אני נמצאת, עוד לא ראיתי אף אחת עם תיק פסים. אולי זה אפילו חבל כי תיק פסים זו סה"כ בחירה יפה.

    הסלט שלך נשמע מסקרן, נראה לי שאנסה אותו. :)

    השבמחק
  6. אני רוצה את המתכון לבולונז!

    השבמחק
  7. מה המייל שלך? זה קצת חופר בהגזמה לפרט כאן בתגובות.

    השבמחק
  8. האמת שזיהיתי אותך ואפילו אמרתי לחברה שהייתה איתי. אבל דיברנו על איזו עבודה חשובה ולא הספקתי להגיד היי, גם הלכת די מהר.
    היו לך מכנסיים חומים, הג'קט השחור ותיק הפסים, אפילו רציתי ללכת אחרייך, אבל לא רציתי להבהיל.
    בקיצור, אני יודעת מי את :)
    השיער שלך מאוד מגניב.

    השבמחק
  9. היי, איזה מגניב! כל הכבוד על הזיכרון הצילומי המרשים. לא נראה לי שהייתי זוכרת את המכנסיים החומים והלא מרשימים האלו.

    השבמחק
  10. את לא מבינה כמה אני שמחה שיש לי שותפה לסלט האהוב עלי :)
    סורי על הדיליי בתגובה, כבר אמרתי לך שמשום מה אני לא מקבלת עדכונים על פוסטים חדשים אפילו שאני מנויה. פעם בכמה זמן יוצא לי להיכנס ולעבור בקריפיות על כל הפוסטים שלך.

    ואני קצת מקנאה בספי שראתה וזיהתה אותך.

    השבמחק
  11. אני באמת לא מבינה את עניין העדכונים התמוה הזה. זה די מבאס, אבל אין לי יותר מדי זמן פנוי (לצערי) כדי לחקור את העניין לעומק.

    לעבור על מלא פוסטים במכה זה לא קריפי! גם אני עושה את זה לא פעם (בייחוד בבלוגים שלך ושל ספי, שדפדוף רנדומלי בהם לאחור מעורר בי הרבה נוסטלגיה לתחילת ימי הבלוגינג).

    השבמחק

OMG, איזה כיף לזכות בתגובה ממך(!)