יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

חוויות קולינריות מהניכר

אפתח ואומר שהסקנדינבים - והנורבגים בפרט - לא מצטיינים באוכל. לא גדל שם כמעט כלום, מחירי הפירות והירקות מטורפים (29 קרונות - בערך 20 שקל - לקילו תפוחים!) ואין תרבות של אכילה בחוץ. כמו שכבר ציינתי, זו הייתה מדינה ענייה מאוד עד שנות השישים ונראה שמרבית תושביה דבקים גם היום באורח חיים צנוע למדי. אף שההכנסה לנפש בנורבגיה היא מהגבוהות בעולם לא ראיתי ברחובות אוסלו אנשים בבגדים שזועקים את תג המחיר שלהם ורוב המסעדות שראינו היו ריקות למדי, עם נוכחות בולטת של תיירים.

משיקולי מחיר ונוחות, השתדלנו בעיקר לבשל לעצמנו. כשקנינו אוכל בחוץ אכלנו בעיקר סנדביצ'ים (יקרים!). גם כשהכנו לעצמנו אוכל לטיולים התמקדנו בסנדביצ'ים - סתם כי יותר נוח לדחוף אותם בתיק. ההיילייטס הקולינריים במהלך הכמעט-חודש הזה היו בעיקר ה-israeli dinners שהכנו למארחים שלנו, שזכו להתפעלות ניכרת :-)

ובכל זאת, יש כמה רגעים שזכו לתיעוד מצולם ולכן כנראה שווים אזכור -

סמורה ברוד - חטיף דני
המארח שלנו בקופנהגן הכין לנו את ה"חטיף" הנ"ל (כך הוא הגדיר אותו - "דניש סנאק") והסביר שהוא פותח ככה כל ארוחת צהריים. על הצלחת לחם שיפון, מרוח בחמאה דנית צהובה. הפרוסה הימנית מעוטרת בהרינג מתקתק ופרוסות בצל סגול חי. הפרוסה השמאלית - בפטה כבד חזיר (כשרות היא מאיתנו והלאה, מה שכמובן הפתיע את כל מארחינו מעודכני החדשות שציפו לארח צמד אורתודוקסים) וכרוב אדום כבוש. להגדיר את העניין לא פוטוגני זה אנדרסטייטמנט, אבל בחיי שזה מאוד טעים.

אי אפשר לבקר בדנמרק בלי להכין עוגיות חמאה דניות
המתכון של העוגיות מאוד פשוט - טונה חמאה, טונה סוכר, קצת קמח, שקדים טחונים ווניל. מעניין אם לקארין גורן שורשים דניים.

טוב, האמת שאת משפחת הפטריות הזאת לא אכלנו - הן סתם חמודות
את החברות הללו מצאתי בגינה העצומה של ההוסטל בו ישנו בכפר פלום. לא נגעתי בהן כי לא היה לי מושג מה טיבן. מה שכן, עם המארחים שלנו באוסלו יצאנו ל"ציד פטריות" באחד היערות המקיפים את העיר. לצערי אין לי תיעוד של הפטריות האכילות מאוסלו, שהפתיעו והיו כתומות-זוהרות, מהסוג שנראה הכי רדיואקטיבי. הכנו איתן ריזוטו מעולה.

אוכל נורבגי אורגינלי. או שלא?
ביומנו הראשון בברגן, שבעי סנדביצ'ים עד האוזניים (אבל רעבים, כי בכל זאת צהריים), החלטנו להתפרע וללכת לאכול במסעדה. בהמלצת מארחינו, הלכנו למקום שנקרא "הפינגווין" והזמנו שתי בירות ושתי מנות רציניות. שלי מופיעה כאן למעלה ומהווה הוכחה לכך שהסקנדינבים הללו פשוט לא יודעים לשווק אוכל. בחיי שהיה טעים, אבל התמונה נראית כל כך חדר אוכל בקיבוץ.. היו כאן קציצות בשר, רוטב חמוציות, תפוחי אדמה, גזר מבושל (WTF? הפייל היחידי בארוחה הזו..) ופירה אפונה. בדיעבד, זה הרבה יותר משקף את המטבח השבדי - בכל זאת, כדורי בשר.

לא התפרענו כמו שזה נראה, אלו כוסות די קטנות!
הבירה הנורבגית לא רעה. הדנית מזעזעת - קרלסברג, טובורג ודברים אף נוראים יותר (בביקורכם בקופנהגן, התרחקו מברזי "וויברו"! יש לה טעם של מי עדן תפוחים עדין). המגש הזה הוגש לשולחננו בפאב בעיר הצפונית ביותר בנורבגיה - טרומסו. יש שם מבשלה מקומית שהיא בהחלט גאוות העיר (קיימת מסוף המאה התשע עשרה, אם אני לא טועה) ומייצרת חמישה או שישה סוגי בירה. אז טעמנו את כל מה שהיה שם.

כמו שאמרתי, הכשרות מאיתנו והלאה
אפשר לומר שהרווחנו עוד יום בטיול. KLM גרמו לנו לפספס את טיסת הקונקשן לארץ ופיצו אותנו בלילה במלון ארבעה כוכבים ליד סכיפהול. אז אמנם לא יצאנו לקרוע את אמסטרדם, אבל ארוחת הבוקר הייתה שווה. 

8 תגובות:

Lace and Chiffon - בלוג אופנה אמר/ה...

בטיול שלי לנורווגיה אכלנו המון בסופרים, במחלקות האוכל המוכן - זה היה זול יותר ולא רע כל כך.
דווקא נורא אהבתי את הסמורברודים שלהם, ובכלל קנינו מלא הרינגים מכל הסוגים בסופרים. הם מגיעים במיליון רטבים נורא טעימים...
והלחם שלהם מטורף!

http://laceandchiffonblog.blogspot.co.il/

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

באמת יש שם בסופרים המון אוכל מוכן לקחת, אבל די נרתעתי ממנו - הכל נראה לי שופע שומן ומיונז.

סמורה ברוד, לפי מיטב ידיעתי, הוא מאכל דני. את אומרת שהנורבגים גנבו להם אותו?..

אנונימי אמר/ה...

איזה ארוחות ישראליות הכנתם להם? נשמע מעניין...

kerenmk אמר/ה...

בשביל טובורג וקרלסברג אפשר לנסוע לאשקלון. דנמרק זו ה-מדינת בירה, עם המבשלות הכי יצירתיות בנמצא, פסטיבלים שמושכים מבקרים מכל העולם וחובבי הבירה הכי אובססיביים שיש. גם נורבגיה אינה קוטלת קנים ופסטיבל בירות הבוטיק הראשון בברגן נערך ממש לאחרונה: http://www.naama157.com/?cat=5

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

האמת שלא כל כך מעניין, די בנאלי :) לרוב הכנו שקשוקה, סלט גדול, כלמיני מטבלים (בראש ובראשונה - טחינה) וכמובן לחם טרי לנגב את הכל. לפעמים גיוונו בחביתות עם פינוקים, אנטיפסטי, לחם שום וההיילייט - פלפלים ממולאים בשקשוקה, שהיו ממש אטרקציה.

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

היי קרן, לא התכוונתי חלילה לזלזל בכבודה של ממלכת דנמרק. בקריאה חוזרת, אני מניחה ששפטתי אותה לחומרה - מה שלא ראוי לעשות לאחר ביקור של ימים ספורים בלבד.

הטיול שלנו לא היה טיול פודי'ז, לכן את המידע שלנו שאבנו מפאבים (ולא - לא הלכנו לפאבים של תיירים), שם נתקלנו בשלל פילזנרים חיוורי צבע וטעם. בירות דניות מעניינות וייחודיות לא פגשנו לצערי. מוזר שכזו מעצמת בירות ידועה בעיקר בזכות טובורג וקרלסברג. אולי את תצליחי לשנות את הדימוי הקלוקל.

ולמה אשקלון?

אנונימי אמר/ה...

פלפלים ממולאים בשקשוקה - ממש קרן אור בלילה צפוני אפל (-:

נגה אמר/ה...

מזכיר לי את הטיול שלנו, גם אנחנו נהיינו אלופים בסנדביצ'ים ובארוחות ישראליות (החומוס שלנו השתפר פלאים במהלך הטיול!). נשמע כיף גדול, מחכה לעוד חוויות :)

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...