יום שלישי, 17 במאי 2011

מהמטבח של שושלת מורנינגסטאר

הזיטי יצא מצויין, אבל בעוונותי שכחתי לצלם אותו. בתור פיצוי - אני מעלה מתכון.
הגרסה המורנינגסטארית הרבה יותר בריאה ודלת שומן מהגרסה של משפחת בקליירי (לא בא לי להראות כמו בובי בקלה), אבל יצאה מצוין. בכלל, אני חושבת שקשה מאוד להרוס אוכל איטלקי - המרכיבים כלכך פשוטים והשילוב ביניהם כמעט אינסטינקטיבי.

הכמויות מאוד "בערכיות" (הסתמכתי על כמה מתכונים שונים), וזה בסדר. מכינים בתבנית גדולה (אני הכנתי בפיירקס עגול, שווה בגודלו לתבנית עגולה מס' 26), זה מספיק ל4-5 אנשים:
  • מבשלים "אל דנטה" חצי חבילה (כ-200 גרם) פסטה "זיטי" = צינורות דקים יחסית וקצרים. אני השתמשתי במקרוני של ברילה.


  • משטחים על התבנית המשומנת (עדיף על נייר אפיה) שליש מכמות הפסטה.
  • מערבבים בקערה: חבילה ורבע ריקוטה (אפשר גם ריקוטה מלוחה), ביצה, 2 שיני שום קצוצות, חופן בזיליקום קצוץ, מלח-פלפל (עדיף פלפל טחון גס).
  • מערבבים את 2/3 הפסטה עם תערובת הגבינה, ומוסיפים 1/2 כוס רוטב עגבניות מתובל (אפשר לקנות מוכן, יש של ברילה, אוסם וכו').
  • את כל העיסה הוורדרדה הזאת (שנראית מפוקפק למדי) משטחים על שכבת הפסטה שבתבנית.
  • מכסים מלמעלה בכוס (אולי טיפה יותר) מאותו רוטב עגבניות מתובל, ומגרדים מעל גבינה (השתמשתי בצ'דר כי היתה לי בבית, יהיה אותנטי יותר להשתמש במוצרלה או פרמזן)
  • מכניסים לתנור, אופים כחצי שעה ב-180 מעלות, מוציאים כשהגבינה המגוררת זהובה ומבעבעת קלות.
רעיונות לפעם הבאה: נראה לי שקמצוץ צ'ילי יכול לשדרג מאוד את העניין, וגם תוספת של יותר שום ובזיליקום (לא ביחד, נשמע עמוס מדי. אחת מהאופציות)
שדרוג למתקדמים: לנסות להכין עם בשר, כמו קארן.

ובעניין אחר: החלטתי היום ליישם חוק(?) אופנתי, כדי לנצל שרשרת בעלת נוכחות עזה ביותר שבקושי יוצא לי לענוד. בדרך כלל אני בזה לחוקי האקססורייזינג, אבל ראיתי מישהי ברחוב לא מזמן עם לבוש סולידי-מונוכרומטי למדי ושרשרת-סטייטמנט, והיא נסכה בי השראה.
אז ממש לפי הספר, הלכתי היום עם ג'ינס אפור, טישרט שחורה, נעליים סולידיות ושרשרת בולטת שקשה להתעלם ממנה. נראה לי שאני מאמצת, זה נראה ממש טוב.



היי, עם כל הספאמינג שעשיתי פה בימים האחרונים (רואים שיש לי יותר זמן פנוי, הא?) - זו הרשומה ה-200!

6 תגובות:

ענבל אביזמר אמר/ה...

זה בסדר, את תמיד באה טוב :)

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

אוי, נחמד ממש לשמוע :)

photo.fashion.passion אמר/ה...

נשמע מעולה! אני הולכת לנסות את זה בהזדמנות הראשונה שלי.

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

שרונה, זה ממש קראוד-פליזר. חבר שלי התלהב קשות.. אני ממליצה בחום :)

אישה הולכת לקולנוע אמר/ה...

אהה!!! הזיטי של כרמלה (של בובי בקלה, אמנם, אבל הכי קרוב שיש)!!!

זה ינוסה ממש בקרוב.

מרג'ורי מורנינגסטאר אמר/ה...

בהצלחה :-) ואם אני זוכרת נכון מהסדרה, הייחוד של הזיטי של כרמלה הוא בעובדה שהיא שמה עלי בזיליקום שלמים ולא קצוצים.

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...